Biel Rossell i Núria Ginestà guanyen el II Concurs de crítica teatral infantil i juvenil

09/05/2016

  • La segona edició del concurs incrementa la participació d’autors amb un total de 160 crítiques: 74 infantils i 86 juvenils
  • Els crítics de Recomana han premiat les 3 millors obres de cada categoria, que es poden llegir online 
  • Els guanyadors rebran vals de compra de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim…?

El II Concurs de crítica teatral de La Mostra d’Igualada, organitzat conjuntament per la fira i l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana integrada per més de 40 crítics del país, ha rebut un total de 160 obres. D’aquestes, 74 corresponen a la categoria infantil (primària) i 86 a la juvenil (secundària i batxillerat), un creixement notable en relació a l’any passat, en què es va impulsar per primera vegada el concurs amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere.

El jurat del concurs, format pels crítics de Recomana Jordi Bordes, Iolanda G. Madariaga i Núria Cañamares, ha atorgat el primer premi en la categoria infantil a l’igualadí Biel Rossell i Pelfort, d’11 anys, per la seva crítica d’‘Hilos’, l’última producció de La Rous que es va representar a La Mostra per primer cop a Catalunya. El primer premi en la categoria juvenil ha estat per Núria Ginestà i Farriol, de 15 anys i veïna de Sant Llorenç de Morunys, pel seu text sobre ‘H+G’, una versió molt especial del conte Hansel i Gretel de la mà dels italians Accademia Perduta.

El segon i tercer classificats en la categoria infantil són Cristina Batalla i Vilà, de 12 anys, per la crítica de ‘Wabi-Sabi’ de Mons Dansa i Lluc Torné i Solà, també de 12 anys, per ‘Be God Is’ d’Espai Dual. D’altra banda, en la categoria juvenil, José Sestelo i Maturana, de 17 anys, i Martí Rossell i Pelfort, de 13 anys, han quedat en segona i tercera posició, respectivament, pels seus comentaris crítics sobre ‘Et planto’ d’El vol del pollastre i ‘Adolescer 2055’ de la Companyía Joven Primera Toma de Madrid.

Els guardons consisteixen en vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria.

Les crítiques guanyadores del II Concurs de crítica teatral es poden llegir aquí i a l’apartat Nova Veu (<a title="Guanyadors II Concurs de crítica teatral La Mostra d'Igualada categoria infantil" href="http://www 5mg cialis cost.recomana.cat/RECACCIONSA.ASP?ACCIO=156″ target=”_blank”>infantils i juvenilsde Recomana.cat. A més a més de les valoracions sobre els espectacles vistos a la fira i una crònica d’ambient de la 27a edició, enguany Recomana també ha estat present a La Mostra dinamitzant dues postfuncions anomenades ‘QUDM amb els actors?’ per tal que el públic pogués conversar directament amb les companyies Primera Toma i Dara un cop finalitzades les seves funcions. Totes dues van tenir lloc al pati de L’Escorxador -seu de La Mostra JOVE- amb molt bona acollida.

ActualitatVeure'n més