La Mostra JOVE repetirà a L’Escorxador amb vocació de convertir-se en pol d’atracció pels joves

17/03/2017

  • La fira juvenil té una imatge pròpia i proposa 10 espectacles per a públic de 12 a 18 anys
  • Un grup de joves s’impliquen enguany en la programació d’activitats paral·leles a la programació
  • També s’organitzen postfuncions i el III Concurs de Crítica Teatral Juvenil de la mà Recomana

En la seva 28a edició, La Mostra d’Igualada continua potenciant la seva part jove, que arriba fins als 18 anys. En vista de l’èxit de l’edició passada, enguany L’Escorxador es consolida com a seu de La Mostra JOVE i centralitzarà les propostes dedicades al públic d’aquesta franja.

En total, són 10 muntatges els que conformen l’itinerari juvenil amb propostes que plantegen temàtiques poc tractades al teatre familiar com ‘Limbo’ de Les Impuxibles, que narra la història d’un trànsit: les vivències i l’imaginari d’un noi que abans era una noia o Cospress’ de Kimani, una obra de teatre físic i objectes que, amb un to poètic, irònic i surrealista, parla de l’obsessió pel culte al cos. També hi haurà espectacles que posen a debat l’ús de les xarxes socials com ‘#1000likes’ de Nus Teatre, que a través del personatge de la Lina i les seves vivències, explora les relacions de violència desencadenades pels continguts publicats a les xarxes o ‘Ones’ d’Ona Beneït (Illes Balears), un espectacle que qüestiona el nostre futur davant la invasió de les noves tecnologies.

Igualment a L’Escorxador es podrà veure l’obra ‘Víctor Català, la senyoreta de l’escala’ de Terratrèmol Produccions, un espectacle multidisciplinari per a tots els públics que tracta la discriminació de gènere partint de la biografia de Caterina Albert i Paradís, més coneguda com a Víctor Català, el musical ‘Ningú et va dir que fos fàcil’ del Jove Teatre Regina, i ‘La Llei de Lassus’ de Get Bak, un espectacle de dansa on clàssics del Hip Hop i el Funk en directe es fusionen amb 14 ballarins damunt l’escenari en una dansa explosiva que busca omplir-te d’energia i noves sensacions que posarà el punt i final a La Mostra JOVE el diumenge 2 d’abril. Prèviament, hauran fet un taller de coreografies i exercicis per endinsar tots aquells qui ho vulguin en la dansa urbana.

Completen la programació jove tres muntatges que tindran lloc fora de L’Escorxador. Es tracta de Shake Shake Shake’ de Cia.PakiPaya (Brussel·les, Bèlgica), a l’espai de circ de la Plaça de Cal Font, un espectacle burlesc de quadre aeri i màstil xinès a ritme de música disco i ple d’humor, complicitat, risc i emoció; i dues propostes que es faran a la nit al Kiosk del Rec – Club dels Professionals: la carregada d’humor Denàrius World’ de PuntMoc, un món imaginari, divertit i poètic amb clown sense paraules, i l’espectacle audiovisual-musical ‘L’home més fascinant del món’ de Marino e Marini.

Activitats paral·leles en un espai autogestionat

Amb la voluntat de fer un pas més endavant i convertir-ho en un veritable pol d’atracció pels joves, enguany l’espai serà autogestionat pels mateixos joves. D’aquesta manera, L’Escorxador quedarà nodrit amb activitats paral·leles a la programació amb un ampli ventall d’activitats gratuïtes per a noies i noies a partir de 12 anys i obertes més enllà de la majoria d’edat. Entre aquestes activitats, els joves podran gaudir d’un vermut amb postfunció amb Les Impuxibles, un taller d’expressió corporal i un de caracterització, una Jam Session amb el Trio Groovy de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, un concert de Nafent, un sopar amb improshow o una actuació de dansa, entre moltes d’altres. A més, durant els dies de La Mostra, L’Escorxador també comptarà amb un servei de bar obert des de les 10 del matí per esmorzar, dinar i sopar.

III Concurs de Crítica Teatral Juvenil i postfuncions amb Recomana

La Mostra d’Igualada i l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana convoquen el III Concurs de crítica teatral juvenil (secundària i batxillerat) –a més de l’infantil (primària)– per revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere.

Alguns dels espectacles programats a La Mostra JOVE com ‘Ones’ i ‘Ningú et va dir que fos fàcil’ acabaran amb una postfunció amb la companyia just quan baixi de l’escenari. Es debatrà sobre l’espectacle, sobre com l’han creat i hi haurà lloc per un torn obert de preguntes. Tot això conduït per crítics professionals de Recomana.

ActualitatVeure'n més