‘El Buit’, inspirat en el llibre homònim d’Anna Llenas, inaugura la 28a La Mostra d’Igualada

29/03/2017

L’espectacle de dansa i circ, ‘El Buit’ de la cia. Estampades/Impàs, donarà el tret de sortida a la 28a La Mostra d’Igualada. Serà aquest dijous 30 de març, a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu. Dirigit per Sergi Ots, El Buit’ és un espectacle sense text i per a tots els públics, fruit de la unió entre la companyia de dansa aèria Estampades i la companyia de dansa Impàs. El treball, inspirat en el llibre ‘El Buit’ de l’escriptora Anna Llenas, parla de la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit. La inauguració de La Mostra també serà l’estrena absoluta de l’espectacle. Del dilluns 27 fins el mateix dijous, la companyia realitza una residència artística a Igualada per acabar de donar forma a l’espectacle al mateix escenari on s’inaugurarà.

 

Els temes considerats ‘tabú’ del teatre familiar, a debat

A l’edició d’enguany, espectacles que tracten qüestions complexes del teatre infantil i juvenil tindran el seu lloc dins la programació. Es tracta de ‘Maravilla en el país de las miserias’ de Atikus Teatro; El col·leccionista de pors’ de L’Estenedor Teatre; Euria (Pluja)’ de Markeliñe; El Buit’ de la Cia. Estampades/Impàs Dansa; Limbo’ de Les Impuxibles; Safari’ de La Companyia de comediants La Baldufa i Cospress’ de Kimani. La Mostra també aposta enguany pel teatre inclusiu programant Pot de Teatre. La companyia professional de teatre familiar nascuda de la Fundació Femarec i formada per actors amb discapacitat intel·lectual portarà a Igualada Els músics de Bremen in concert’.

 

Espectacles presentats al Mercat de projectes veuen la llum

La fira durà a escena alguns dels espectacles que es van presentar al Mercat de projectes d’espectacles l’any passat o el 2015, quan tot just eren una idea. Es tracta de El Ràpid’ de Companyia B; Cospress’ de Kimani; La llavor del foc’ de Babou Cham i Carlota Subirós; ‘Denàrius World’ de PuntMoc; El col·leccionista de pors’ de L’Estenedor Teatre i ‘#1000likes’ de Nus Teatre.

 

L’Escorxador, pol d’atracció pels joves

La Mostra d’Igualada continua potenciant la seva part jove, que arriba fins als 18 anys. En vista de l’èxit de l’edició passada, enguany L’Escorxador es consolida com a seu de La Mostra JOVE i centralitzarà les propostes dedicades al públic jove.

Amb la voluntat de fer un pas més endavant i convertir-ho en el pol d’atracció pels joves, enguany l’espai serà autogestionat pels mateixos joves. D’aquesta manera, L’Escorxador quedarà nodrit amb activitats paral·leles a la programació jove com concerts, tallers, improshows i un ampli ventall d’activitats per a noies i noies a partir de 12 anys i obertes més enllà de la majoria d’edat.

ActualitatVeure'n més