La 29a Mostra d’Igualada a punt per rebre el públic més familiar aquest cap de setmana

13/04/2018

  • Els italians Factory Compagnia Transadriatica van inaugurar la 29a edició amb l’espectacle de teatre i dansa ‘Diario di un brutto anatroccolo’, inspirat en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món
  • Avui la Mostra PRO comptarà amb la xerrada “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)” i la presentació del Projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics, entre d’altres activitats
  • Les escoles tornaran a La Mostra amb les funcions escolars i s’iniciarà el gruix de programació per a tots els públics a la tarda
  • La Mostra es prepara per un cap de setmana amb gran afluència de públic familiar i joves
  • Entre dissabte i diumenge tindran lloc 60 funcions en 20 espais i s’estrenaran 10 espectacles: 6 absolutes i 4 a Catalunya
  • La Mostra JOVE a L’Escorxador bullirà d’activitat amb la programació d’espectacles i les activitats paral·leles organitzades pel Grup de Participació Jove

 

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil afronta avui la segona jornada, marcada per l’activitat professional de La Mostra PRO i les funcions escolars al matí. La pluja ha obligat a reubicar l’espectacle ‘No/More’ de La Tournoyante de la plaça Cal Font al poliesportiu de La Divina Pastora i s’ha hagut d’anul·lar ‘Ets especial’ de Landry el rumbero programat a la plaça de l’Ajuntament. En vistes a les previsions meteorològiques, La Mostra treballarà per reubicar, en cas que sigui necessari, totes les propostes de carrer per evitar la suspensió d’espectacles. A partir d’aquesta tarda, s’espera l’arribada del públic més local per donar pas al públic familiar d’arreu de Catalunya al llarg del cap de setmana.

 

La Mostra PRO

Avui obrirà l’activitat professional la taula rodona “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)” al voltant de la jubilació dels artistes: què passa quan l’edat ja no et deixa desenvolupar la teva feina? Adreçada a professionals de tots els àmbits i amb la intervenció de Cèsar Compte, de l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya); Serena Vione, de l’APCC (Associació de Professionals del Circ de Catalunya); Andrea Leuva, de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i Bertu Albà, de l’Estaquirot Teatre. També tindran lloc reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents, a més de la presentació del Projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics a càrrec de La Mostra d’Igualada, Fira Tàrrega i l’Associació Professional per a Tots els Públics (TTP) i de la 6a edició del festival FITKAM.

 

La Mostra més familiar

Si la pluja no ho impedeix, dissabte i diumenge s’espera una gran afluència de públic familiar d’arreu de Catalunya a La Mostra. Durant el cap de setmana es podran veure un total de 60 funcions de tots els gèneres, formats i per a totes les edats. D’entre la programació, destaquen les 6 estrenes absolutes, ‘Red Wine Cabaret’ de Sidral Brass Band, ‘Adéu Peter Pan’ de Festuc Teatre, ‘Les Clink’ de Les Bianchis, ‘Patufet & El Fandango’ de Espai Laminal, ‘Laika’ de Cia. Xirriquiteula Teatre i ‘Els viatges d’en Filalici’ de El dit al nas. També les obres que s’estrenaran per primer cop a Catalunya, ‘Mon ami le monstre’ de Clair de lune Théâtre, ‘Globe Story’ de El Perro Azul Teatro, ‘Rojo Estándar’ de Lanórdika circo&danza i ‘Le Fumiste’ de Don Davel.

El circ serà més present que mai amb 11 espectacles de diversos formats: ‘No/More’ de La Tournoyante, ‘Quan no tocàvem de peus a terra’ de Circ Pistolet, ‘Flou Papagayo’ de Mumusic Circus, ‘Ludo Circus Show’ de Ludo Circus Show, ‘Esquerdes’ d’Hotel iocandi, ‘Envà’ d’Amer i Àfrica Circ Cia, ‘Mur’ de (Cia)3, ‘Dékoncert’ de Solfasirc, ‘Espera’ de la Companyia de circ ‘Eia’ i les ja esmentades ‘Rojo Estándar’ i ‘Le Fumiste’.

Entre espectacle i espectacle, les famílies que visitin La Mostra també podran gaudir d’activitats paral·leles com el Joc del Comerç, passejar tot mirant el 6è Concurs d’aparadors Comerç, visitar l’exposició ‘Què és per tu el teatre?’ a la Sala Municipal d’Exposicions, votar el Millor Espectacle de La Mostra 2018 i el Mercat d’Artesania, entre moltes d’altres propostes.

Tant divendres com dissabte La Mostra acabarà al Kiosk del Rec, el Club dels Professionals, amb els cabarets de ‘Ho femme fatal’ de Oh!Diosas, divendres, i ‘Red Wine Cabaret’ de Sidral Brass Band, dissabte.

 

La Mostra JOVE

Entre dissabte i diumenge a L’Escorxador es podran veure un total de 14 funcions de 6 companyies. Dissabte actuaran la companyia Cal y Canto Teatro amb l’obra ‘Lost dog…perro perdido’, Kimani amb Cospress’ i la companyia catalano francòfona Mise en Lumière / Barna Bé amb ‘Bombers’ i diumenge, a més de Cal y Canto Teatro, també ho farà ‘Paràsits’ de Cia. B de Bareka i la banda Balkan Paradise Orchestra. Al llarg del cap de setmana tindran lloc diverses activitats organitzades pel Grup de Participació Jove, un showcase de companyies joves, un kahoot amb Nova Veu, un dinar popular, el concert de Jo Jet i Maria Ribot i un taller de percussió corporal amb la Cia. Percuriositat, entre d’altres propostes vinculades a les arts escèniques i la música.

 

Dues cloendes simultànies

El diumenge a les 19h posaran el punt i final a La Mostra dues actuacions simultànies. A la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’espectacle d’animació ‘Ets especial’ de Landry el Rumbero, cloenda de La Mostra més familiar. Paral·lelament L’Escorxador acollirà la proposta musical del grup Balkan Paradise Orchestra per cloure La Mostra JOVE.

ActualitatVeure'n més