La 29a Mostra d’Igualada tanca amb 23.000 espectadors i es prolonga tot l’abril amb activitats paral·leles

19/04/2018

  • La Mostra ha registrat 11.371 localitats a sala assolint el 84% d’ocupació i un total de 23.000 espectadors
  • La pluja no ha impedit a les companyies exhibir ja que s’ha pogut reubicar la majoria d’espectacles de carrer a espais tancats
  • Fins al 24 d’abril es pot participar al IV Concurs de crítica teatral infantil i juvenil
  • El 23 d’abril se sortejarà un iPad entre tots els concursants del Joc del Comerç
  • Properament es lliuraran els premis al Millor espectacle per votació popular i Xarxa Alcover de Teatre
  • Fins al 29 d’abril es pot visitar l’exposició ‘Què és per tu el teatre?’ a la Sala Municipal d’Exposicions

Aquest diumenge va acabar la 29a Mostra d’Igualada, que ha tingut lloc del 12 al 15 d’abril. La fira ha registrat 11.371 localitats assolint el 84% d’ocupació de l’aforament dels espais de pagament, que augmenta respecte l’any passat. Malgrat la pluja de dijous, divendres i dissabte que indiscutiblement ha fet baixar el nombre d’assistents d’enguany, el diumenge va comptar amb una major afluència de públic arribant als 23.000 espectadors durant els quatre dies.

Enguany s’han acreditat 682 professionals (programadors, companyies no programades i expositors) de 328 entitats provinents de Catalunya (275), de l’Estat Espanyol (40) i internacionals (13). D’aquests 682 professionals, 14 són programadors estatals (Comunitat de Madrid, País Basc, Andalusia, Illes Balears, País Valencià, Illes Canàries, Navarra, Aragó) i 14 internacionals (França, Romania, Dinamarca i Andorra). A la xifra de professionals, cal sumar-hi les companyies participants en la programació que fan augmentar el registre fins gairebé els 740 inscrits.

Tot i abaixar el teló aquest diumenge passat, La Mostra continuarà activa tot el mes d’abril amb activitats paral·leles. Pel que fa als guardons, que s’atorgaran properament, d’una banda es lliurarà el Premi al millor espectacle per votació popular. Els vots emesos pels assistents a La Mostra (que fins divendres 20 d’abril encara es poden lliurar al Punt de difusió cultural i turística, al carrer Garcia Fossas, 2) determinaran quina és la companyia que tornarà a actuar a la ciutat amb l’espectacle guardonat gràcies a la contractació de l’Ajuntament d’Igualada. El veredicte tindrà en compte l’aforament dels espais d’actuació per tal de garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els espectacles. D’altra banda, es lliurarà el II Premi Xarxa Alcover de Teatre de La Mostra. Per segon any, La Mostra d’Igualada i la Xarxa Alcover de Teatres s’han unit per oferir la segona edició d’aquest premi atorgat per un jurat professional que consistirà en una gira de l’espectacle guanyador pel territori de parla catalana. Hi opten els muntatges de petit i mitjà format, creació contemporània, predomini de text i en català programats en aquesta edició de La Mostra.

Fins al 24 d’abril es pot participar al IV Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil. La Mostra d’Igualada i l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana convoquen el concurs per revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere. Hi haurà tres premis per cada categoria: un primer premi dotat en 100 euros gentilesa d’Abacus Cooperativa, un segon de 50 euros gentilesa de Llibreria Cal Rabell i un tercer de 25 euros gentilesa de Llegim…? Llibreria. Les crítiques s’hauran d’enviar per correu electrònic a info@lamostraigualada.cat o bé a l’adreça postal: Dr. Joan Mercader, s/n (Museu de la Pell d’Igualada) 08700 Igualada (Barcelona) indicant: La Mostra d’Igualada – Concurs de crítica teatral. Les bases del concurs estan publicades al web http://lamostraigualada.cat/lamostra/altres-activitats/concurs-de-critica-teatral/ juntament amb 7 consells per redactar correctament les crítiques i una plantilla.

Fins al 29 d’abril es podrà visitar l’exposició ‘Què és per tu el teatre?’ a la Sala Municipal d’Exposicions. Una mostra de la creativitat de les escoles d’Igualada, que han expressat gràficament la seva experiència amb les arts escèniques. Els alumnes de cada cicle de Primària (Inicial, Mitjà i Superior) han escrit, pintat, dibuixat, enganxat… plasmat, què els aporta, què senten i com viuen el teatre.

Finalment, recordar que el dilluns 23 d’abril, diada de Sant Jordi, se sortejarà un iPad mini en directe per Ràdio Igualada des de la Plaça de Cal Font entre tots els participants al Joc del Comerç de La Mostra. El joc consistia en relacionar 15 dels 64 interrogants de colors que han decorat les botigues participants al 6è Concurs d’aparadors que, com cada any, ha rebut molt bona acollida. Fins aquest divendres 20 d’abril encara es poden lliurar les butlletes (retallables a la pàgina 38 del Diari de La Mostra) al Punt de difusió cultural i turística.

ActualitatVeure'n més