El 3r Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada premia ‘Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol’ de La Pera Llimonera

17/04/2019

  • L’espectacle narra el trepidant viatge d’un esquirol i un bolet a la recerca d’un nou arbre on viure
  • Es representarà la temporada 2020/2021 als teatres associats a la Xarxa Alcover d’arreu del territori de parla catalana

L’espectacle Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera ha guanyat el 3r Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana.

Un jurat professional àmpliament coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de la Mostra Igualada, celebrada del 4 al 7 d’abril, que fossin de petit i mitjà format (de qualsevol gènere), creació contemporània i predomini del text en català. En la seva decisió, el jurat ha valorat “el tractament que es fa de la temàtica de la guerra i la immigració, la posada en escena, l’humor i el llenguatge utilitzat.” També ha destacat la gran qualitat de la majoria de les propostes que es presentaven al Premi, i la dificultat per arribar a aquesta tria.

Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, estrenada a la Mostra Igualada, és l’obra seleccionada per Catalunya en l’apartat de Teatre Familiar i es representarà al llarg de la temporada 2020/2021 als teatres associats a la Xarxa Alcover d’arreu del territori de parla catalana.

El muntatge recrea com, refugiant-se d’una gran tempesta, dos venedors ambulants expliquen la història d’un bolet i un esquirol que, a causa de la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. S’adreça a tots els públics a partir de 6 anys i compta amb la producció de La Pera Llimonera, la direcció de Toni Albà i la interpretació de Sergi Casanovas i Pere Romagosa.

El veredicte s’ha pres per mutu acord pel jurat constituït per Maite Serrat, del programa “Anem al teatre” de la Diputació de Barcelona; Agustí Coll del Teatre l’Aurora; Pep Farrés director artístic de la Mostra Igualada (amb veu, però sense vot) i Julieta Sunyol de la Xarxa Alcover.

Aquesta és la tercera edició que Xarxa Alcover organitza el premi en el marc de la Mostra Igualada. L’any passat va endur-se el guardó l’espectacle de teatre visual Kàtia de Ka Teatre i Teatre Nu (gira 2018/2019) i l’anterior va fer-ho Renard o El Llibre de les bèsties de Teatre Obligatori i Teatre Lliure (gira 2017/2018). El finalista de l’any passat Adéu Peter Pan de Festuc Teatre farà la gira la propera temporada 2019/2020. La decisió d’atorgar el premi en vistes a la següent temporada respon a la necessitat de disposar de més marge de temps per programar el calendari teatral.

L’associació Xarxa Alcover es defineix com un ens lliure, obert i no protocol·lari d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana i té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.

ActualitatVeure'n més