El mag Antonio Díaz recull el premi del públic de La Mostra d’Igualada per l’espectacle ‘La gran ilusión’

12/06/2014

Antonio Díaz, el mag del moment, ha recollit aquest matí a l’Ajuntament d’Igualada el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera per l’espectacle La gran ilusión, el millor espectacle de la mostra per votació del públic. Aquest espectacle que actualment està fent temporada al teatre Coliseum de Barcelona, va obtenir una puntuació de 9,77 sobre 10. Es dóna la circumstància que és l’espectacle que ha obtingut una puntuació més alta en la història del premi. Fins ara, el rècord el tenia Sense Solta de Teatre Mòbil que l’any passat va obtenir un 9,45.

En el decurs de l’acte de lliurament, el primer tinent d’alcalde d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Miserachs, ha demanat a Antonio Díaz que no s’oblidi mai d’Igualada ni de la rialla dels infants malgrat tenir una trajectòria “que cada vegada va més amunt”. Miserachs també ha demanat al mag un truc de màgia: “volem que La Mostra continuï per molts anys a Igualada”. En aquest sentit, Antonio Díaz ha respost que “no caldrà cap truc ja que La Mostra d’Igualada és un esdeveniment imprescindible pel sector” i ha remarcat que un dels objectius de la companyia és poder participar a la fira. Per la seva banda, la directora de Cultura de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Marga Viza, ha destacat que “La Mostra és la referència de programadors i companyies del país” i ha anunciat que “tenim la intenció de seguir col·laborant amb La Mostra a través del premi Fundació Catalunya – La Pedrera”, com ja fa vuit anys que ho fan.

Aquesta és la segona ocasió que el mag de Badia del Vallès rep el reconeixement del públic de La Mostra. L’any 2012, quan just començava a despuntar mediàticament, va actuar a la fira per primera vegada guanyant el premi amb l’espectacle La asombrosa historia de Mr. Snow. Dos anys més tard, Díaz ha tornat a recollir el guardó havent-se convertit en un dels mags de moda, més mediàtics i reconeguts del moment, que recull èxits per allí a on passa.

El guardó gentilesa de Fundació Catalunya – La Pedrera, col·laboradora de La Mostra d’Igualada, està dotat amb 1.200 euros. El premi està molt ben valorat pels professionals que el reben ja que és per votació popular i són els propis espectadors els que decideixen el veredicte a través de les seves puntuacions.

La puntuació final s’obté després de calcular la mitjana aritmètica per tal de garantir la igualtat de condicions entre les companyies que actuen en espais de més i menys aforament, ja siguin a sala o al carrer.

La gran ilusión

En aquest espectacle, Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia) explica la història d’un individu que és el protagonista d’un Reality Show Total produït per una televisió catalana a semblança de El Show de Truman. Aquest programa retransmet la vida del protagonista en directe les 24 hores del dia. Des de petit s’ha obsessionat pels jocs de mans i els actors que interpreten a la família i als amics (Emma Vilarasau i Josep Maria Pou, entre altres), li fan creure que és un mag excepcional. Res més lluny de la realitat! Un dia descobreix que la seva vida és una gran mentida i decideix abandonar el programa, amb l’objectiu de demostrar a tothom que és un il·lusionista extraordinari. L’espectacle ja fou guardonat a la fira FETEN d’enguany emportant-se el premi al millor espectacle de gran format.

La segona posició, després de La gran ilusión, i amb una puntuació de 9,45 ha estat per la companyia igualadina Farrés brothers i cia. que va representar a La Mostra Tripula, un espectacle que té com a escenari un globus aerostàtic. El tercer lloc ha estat per l’espectacle que va inaugurar la 25a fira de teatre infantil i juvenil, Entredos, de la companyia de circ Cap i Cua.

Aquest és el vuitè any que la Fundació atorga el guardó. Les altres companyies guanyadores anteriorment han estat: Teatre Mòbil amb Sense Solta (2013); Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

ActualitatVeure'n més