La Mostra d’Igualada omple els carrers de teatre per a tots els públics durant el cap de setmana

17/04/2015

  • Avui La Mostra ha acollit 7 estrenes absolutes, entre d’elles, Marcel Gros (‘Contes Amagats’), La Perla 29 (‘La Julieta’) i Factoria Mascaró (‘L’estrella que volia tenir cua’)
  • També s’han presentat 2 de les propostes més destacades per Pep Farrés, director artístic: ‘Quixot’ de la Companyia Markeliñe i ‘Enfila S.A.’ de la Cia. Estampades, un espectacle de circ de carrer protagonitzat per dues dones dels anys cinquanta que treballen en una fàbrica tèxtil

 

El segon dia de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ha presentat nombroses estrenes absolutes, a més de la primera companyia internacional que participarà aquests dies. Aflel ha presentat ‘Monstres’, una al·legoria monstruosa i esperançadora sobre els refugis mentals que com a nens i adults creem per sobreviure; ho ha fet en un espai molt especial: una tenda de campanya. A més, Marcel Gros ha tornat a La Mostra per estrenar ‘Contes Amagats’ per als més menuts i La Perla 29 ha estrenat ‘La Julieta’ amb l’actriu Rosa Gamis. La companyia gal·lesa Theatr Arad Goch ha convidat els espectadors a participar d’una experiència íntima en un espai poc convencional construït amb materials naturals, amb l’espectacle ‘Where the leaves blow’.

Com a propostes recomanades pel director artístic destaquen, d’una banda, la companyia basca Markeliñe amb l’espectacle ‘Quixot’, premiada per la seva creativitat, dramatúrgia i espai escènic a FETEN 2015, Fira Europea d’Arts Escèniques per a Nens i Nenes de Gijón. D’altra banda, un espectacle de circ molt especial de la Cia. Estampades, ‘Enfila S.A.’, es presentarà aquesta nit a la Cotonera, una fàbrica tèxtil declarada Bé d’Interès Local l’any 1997 i Bé Cultural d’Interès Nacional el 2006. Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que en els moments difícils no van trencar el fil de la vida.

 

Aquest cap de setmana Igualada és la cita imprescindible de les famílies d’arreu de Catalunya

Demà dissabte comencem el cap de setmana de La Mostra d’Igualada. En les darreres edicions, durant aquests dos dies s’han aplegat més de 15.000 persones procedents de tota Catalunya que fan que la ciutat d’Igualada esdevingui una cita imprescindible per a les famílies. Durant aquests propers dies es presentaran el gruix de representacions programades i, en especial, les propostes de carrer (fins a una vintena!).

Entre aquestes, destaquen els espectacles de circ ‘Ooups!’ de la companyia belga Cia. Jordi L. Vidal, ‘Mundos de papel’ de Vol’e Temps i ‘Monts’ dels ja consolidats Comediants, acompanyats de l’Orquestrina Trama; a més dels espectacles itinerants per la ciutat previstos per a tots els públics: ‘Rats’ (Cia. Campi qui pugui) i ‘Traps’ (Efímer). Dissabte nit, els també premiats a FETEN 2015, Companyia de comediants La Baldufa, presentaran ‘Pinocchio’ al Teatre Municipal l’Ateneu. Les companyies consolidades conviuran amb propostes propostes de nova creació.

 

La 26a Mostra d’Igualada: més joves, més internacionalització, més risc i creativitat

Des de dijous i fins diumenge està previst que participin a La Mostra 64 companyies amb 117 representacions i al voltant de 500 professionals. La fira per excel·lència de teatre per a tots els públics de Catalunya presenta diverses novetats rellevants: un canvi de direcció, materialitzada en l’actor igualadí Pep Farrés i la productora Sílvia Lorente, així com una nova aposta artística: augmentar i millorar l’oferta d’espectacles destinada exclusivament al públic juvenil (entre 12 i 16 anys) i que en aquesta edició inclou fins a 12 espectacles específicament produïts per al públic d’aquesta franja d’edat.

Igualment, la 26a edició també s’ha fixat objectius nous. A nivell professional, enguany s’ha apostat per la internacionalització de la fira amb l’atracció de companyies i professionals d’arreu i per la voluntat de recuperar l’escena i el mercat espanyol de teatre per a tots els públics. Ja per a tothom, La Mostra incorpora un programa d’espectacles organitzats en itineraris per edats (espectacles Per als petits: 3-6 anys, Per als no tan petits: 6-12 anys, Per als joves: 12-16 anys i Per a tothom: aptes per a tots els públics a partir dels 3 anys) amb l’objectiu de facilitar-ne la tria. També incorpora la figura del Padrí de La Mostra, que recau enguany en el pallasso català Tortell Poltrona.

ActualitatVeure'n més