El recompte final de públic de la 26a edició de La Mostra d’Igualada arriba al rècord de 34.800 espectadors

22/04/2015

  • Fins al 30 d’abril, els alumnes de primària i secundària encara poden participar al I Concurs de crítica teatral
  • El guanyador del Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle es revelarà a principi de maig

  

La 26a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil bat rècords en arribar als 34.800 espectadors, un cop comptabilitzats els assistents als espectacles de la tarda del diumenge 19 d’abril. La xifra final de públic creix així un 31% en comparació a la de l’any passat (26.500 espectadors).

Un augment que s’explica, segons el director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, “per la incorporació de nous espais d’exhibició, per l’increment dels espectacles programats i per la qualitat d’aquests”. Enguany, la fira de teatre per a tots els públics ha programat 64 companyies, que han ofert 117 representacions en 16 espais de la ciutat, 4 dels quals eren nous (Cal Monets, el Kiosk del Rec, la Plaça Sant Miquel i el Carreró de Sant Miquel).

 

I Concurs de crítica teatral

Tot i que els dies d’exhibició d’espectacles de la fira ja han transcorregut, La Mostra d’Igualada encara no ha abaixat definitivament el teló. Fins al 30 d’abril, els nens i joves de primària i secundària podran presentar les seves crítiques d’espectacles de la fira i participar al I Concurs de crítica teatral que La Mostra ha convocat juntament amb Recomana.cat, el portal de recomanacions d’arts escèniques. El 26 de maig es faran públics els guanyadors de la categoria d’infantil (10-12 anys) i de juvenil (13-16 anys).

Recordem que hi haurà 3 premis per cada categoria: un primer premi dotat en 100 euros gentilesa d’Abacus Cooperativa, un segon de 50 euros gentilesa de Llibreria Aqualata i un tercer de 25 euros gentilesa de Llibreria Cal Rabell. Igualment, entre tots els participants se sortejarà una matrícula gratuïta a les colònies artístiques per a nenes i nenes de 7 a 12 anys que Incursió Nens organitza del 19 al 26 de juliol a la casa el Puig de Balenyà (Osona).

Les crítiques es poden enviar per correu electrònic a info@lamostraigualada.cat o bé a l’adreça postal: Dr. Joan Mercader, s/n (Museu de la Pell d’Igualada) 08700 Igualada (Barcelona) indicant: La Mostra d’Igualada – Concurs de crítica teatral. Les bases del concurs estan publicades al web www.lamostraigualada.cat/altres-activitats juntament amb 7 consells per redactar correctament les crítiques.

 

Premi Fundació Catalunya – La Pedrera

Pel que fa al Premi Fundació Catalunya – La Pedrera 2015 al millor espectacle de la fira per votació popular, el recompte de butlletes ja ha començat. La companyia més puntuada pel públic durant els dies de La Mostra serà revelada a principi de maig.

El guanyador del premi rebrà, a més d’una aportació econòmica de 1.200 euros, l’oportunitat de fer una funció de l’espectacle en una de les seus de la institució. L’objectiu conjunt de fira i Fundació és donar suport a la distribució i difusió teatral.

Aquest serà el novè any que la Fundació atorga el guardó. Les altres companyies guanyadores anteriorment han estat: Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia ‘La gran ilusión’ (2014); Teatre Mòbil amb el de clown ‘Sense Solta’ (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de ‘La asombrosa historia de Mr. Snow’ (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown ‘Les Trifulgues dels Germans Garapinyada’ (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ ‘Merci Bien’ (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por’ (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown ‘Inventari’ (2008) i el Mag Lari amb ‘Secrets’ (2007).

ActualitatVeure'n més