La Mostra d’Igualada torna a batre un rècord d’inscripcions

28/10/2015

  • La 27a fira de teatre infantil i juvenil ha rebut 434 propostes, un 34% més que l’any passat

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ha tornat a superar el número de sol·licituds de companyies per participar a la fira amb un total de 434 propostes. La 27a edició bat així un nou rècord d’inscripcions amb un creixement del 34% en comparació amb l’any passat, en què es va assolir la xifra més alta registrada fins al moment amb 322 espectacles inscrits.

Evolució sol·licitud d'inscripció de companyies

De les 434 produccions presentades, el 46% són de Catalunya, el 6% del País Valencià, el 3% de les Illes Balears i el 38% de la resta de l’Estat. A nivell internacional s’han rebut 30 propostes de 10 països diferents.

Segons el director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, “l’augment d’inscripcions s’emmarca dins la tendència creixent dels darrers anys i, especialment, l’increment de l’interès de les companyies espanyoles i estrangeres per participar a La Mostra respon probablement a la campanya de difusió que estem duent a terme de la mà del Departament de Cultura de la Generalitat amb presentacions a diverses fires i festivals per tal d’obrir la fira a nous mercats”.

Farrés, que ja ha iniciat el procés de selecció dels treballs que conformaran la graella de la 27a edició, valorarà la contemporaneïtat, la innovació en el llenguatge escènic, l’aportació en el format, la dramatúrgia i que s’estreni a La Mostra o bé en el darrer any previ a la celebració d’aquesta. També, i com a nou criteri de selecció, prioritzarà les companyies que no hagin actuat en l’última edició de la fira per, així, incentivar el relleu i les oportunitats dels grups.

ActualitatVeure'n més