Compte enrere per La Mostra d’Igualada, que inaugura dijous amb ‘BasketBeat’

05/04/2016

Aquest dijous arrenca la 27a La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil, i la capital de l’Anoia, des de fa dies, va canviant la seva fesomia per acollir aquest esdeveniment que transforma la ciutat al llarg de 4 dies. En total, Igualada acollirà espectacles a un total de 15 escenaris, 10 dels quals són sales i 5 al carrer, a part de diversos itineraris. Un total de 55 companyies oferiran un total de 102 passis de 56 espectacles. En total, Igualada acull 227 artistes de companyies programades.

A partir de dijous, 28 funcions escolars rebran a uns 4.000 nens i nenes que podran veure els espectacles de 18 companyies. La Mostra ha gestionat unes 130 pernoctacions a hotels, a part de coordinar-se amb 30 famílies que acullen les companyies de fora de Catalunya. La Mostra és possible gràcies a la col·laboració d’un centenar de voluntaris.

En total, es gestionen uns 1.750 àpats al llarg dels seus 4 dies de durada. Es distribuiran uns 40.000 diaris de La Mostra, i 270 domassos que es penjaran pels balcons de la ciutat. A més a més, se celebrarà un concurs d’aparadors en què participen 71 comerços, a part d’altres que el decoren a títol personal. S’han repartit 82 coets per Igualada (a les botigues i pels carrers), i s’han produït, amb cartolina, 2.500 coets perquè els nens puguin pintar i posar-se al cap, que s’han repartit per les escoles i que seran al Punt d’informació.

Pel que fa al vessant professional, ja hi ha uns 800 acreditats a La Mostra, que inclouen programadors, companyies, fires i festivals, teatres, associacions, distribuïdors, institucions, expositors i integrants de les companyies programades. La Llotja acollirà una vintena d’activitats professionals i 33 estands.

La Mostra d’Igualada arrencarà dijous 7 d’abril a partir de les 9h amb les primeres funcions escolars. A les 19h es durà a terme la inauguració institucional que tindrà lloc a la nova seu de La Llotja, l’espai per a professionals que enguany s’ha traslladat a Les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada. Posteriorment, es donarà el tret de sortida de La Mostra al Teatre Municipal l’Ateneu amb l’espectacle inaugural, BasketBeat de Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra que té com a motor el ritme i la sonoritat que generen les pilotes de bàsquet. La Banda compta amb músics professionals i joves en situació de risc d’exclusió social. A més a més, un grup de joves d’Igualada ha fet un taller i formarà part de l’espectacle. Les entrades ja estan exhaurides.

El muntatge de La Mostra es desenvolupa amb normalitat i de moment només hi ha una incidència: el Théâtre de la Toupine ha canviat el seu carrusel L’Orgarêve et ses joyeux nuages per una altra instal·lació, també un carrusel, La Cabane de jardin, a causa de problemes tècnics de la companyia.

ActualitatVeure'n més