Lignes de vie

Cie Lezards Bleus - Antoine Le Menestrel (França)

Finalitzat
2023
Del dv. 31.03.23 al ds. 01.04.23 | 13:15 h, 19:00 h

Preu: Gratuït
Edat: +5
Idioma: No text
Durada: 30 min

Horaris
Divendres 31/3: 19 h
Dissabte 1/4: 13:15 h

Compartir

Un espectacle de parkour en façanes que utilitza com a partitura l'arquitectura, els espais públics i els edificis.

El coreògraf Antoine Le Menèstrel és un escalador consumat. Escala façanes urbanes, salta d'una finestra a una altra, balla sobre parets i sostres. Traça la seva pròpia línia de vida en les altures de la ciutat, tocant el cel. Amb el cap enlaire, el seguim, sorpresos de veure'l tan àgil, tan lliure.

Entre acrobàcies, dansa i mim, cadascun dels seus espectacles crea un nou diàleg amb la ciutat i la seva arquitectura, fent-la més bella, més accessible, jugant amb les seves asprors, les seves traves, els contorns dels seus edificis i les ombres que emergeixen en els seus racons. A vegades desapareix per a reaparèixer una mica més lluny, una mica més amunt, o entre el públic, que assaboreix aquesta inèdita experiència amb el buit, sense experimentar el més mínim vertigen.

A ‘Lignes de vie’, al costat de cinc ballarins i un músic, ens dona una dimensió polifònica a la conquesta dels seus somnis d'altura. Quina petjada deixem de la nostra vida?

Fitxa artística

  • Coreògraf: Antoine Le Menestrel
  • Ballarins i creadors de l'itinerari (traceur): David Pagnon, Quentin Salvador, Fantin Seguin, Samuel Govindin i Thomas Legloinec
  • Músic i compositor: Gregory Vera
  • Direcció de terra: Jean-Luc Bichon
  • Distribució: Valy Martinez
  • Administració i Comunicació: Séverine Gros

Coneix la companyia

El 1992 Antoine Le Menestrel funda Lézards Bleus amb el seu amic alpinista Franck Scherrer. La companyia crea espectacles de dansa vertical híbrids que participen en la transformació de la visió dels espais urbans i naturals. Cada espectacle és una recreació única per a una estructura arquitectònica específica i un context humà particular.

“Prestem especial atenció als escenaris en els quals intervenim. La història dels seus murs, les persones que han acollit, la interacció amb els seus habitants i els usos de l'espai públic són els nostres punts de suport. Desenvolupem amb ells una complicitat, una visió poètica de la verticalitat en el cor de la ciutat. Connectem l'alt i el baix, l'art i l'esport en els espais públics i a les sales”.

Lézards Bleus inclou avui dia ballarins-traceurs que practiquen parkour amb una visió artística, diferent de les noves orientacions competitives de la disciplina i desenvolupant una visió poètica de la verticalitat urbana.

www.lezardsbleus.com

Divendres
31
mar
Finalitzat
Dissabte
01
abr
Finalitzat
Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...
Rouge Nord | © Ray Molinari
Finalitzat
2023
Rouge Nord
Cirque Pardi! (França)
Del ds. 01.04.23 al dg. 02.04.23 | 13:00 h, 19:00 h
Parc Central
+5
Carrer Circ Música
Baktana
Finalitzat
2023
Baktana
Lazuz Company (País Valencià)
ds. 01.04.23 | 11:00 h, 17:30 h
Plaça del Rei
+5
Moviment Carrer Circ
De tu a tu
Finalitzat
2023
De tu a tu
Col·lectiu Mur (Catalunya)
ds. 01.04.23 | 12:00 h
Teatre Municipal Ateneu
+5
Circ