Jornada teatral intensa per als alumnes igualadins de totes les edats

26/04/2014

Avui la 25a Mostra d’Igualada ha tingut com a protagonistes els escolars de la capital de l’Anoia ja que 1.326 alumnes de la capital de l’Anoia han omplert els espectacles de carrer i de sala des de primera hora del matí, dedicant el seu horari lectiu a les arts escèniques.
Els més matiners han estat els alumnes de P3, P4 i P5 que han ocupat la plaça de l’Ajuntament a primera hora per cantar i ballar amb l’estrena de Ràdio Europa de Rah-mon Roma i Cia. que ha celebrat d’aquesta manera els seus 30 anys sobre l’escenari, mentre els adolescents eren els protagonistes de Domini públic /DIWO  de Roger Bernat un espectacle innovador que ha suscitat també l’interès de diversos programadors d’arreu.

Al Teatre Mercantil amb Wanted de la Cia. El Otro, al Teatre de l’Aurora amb Tut-Turutut la princesa! de Cia. La Bleda i a l’Ateneu amb Dot de Maduixa Teatre diferents cursos de vàries escoles d’Igualada han aplaudit des de les platees plenes de gom a gom.

Aquest és el preludi d’un cap de setmana intens que inclourà el gruix de la programació d’aquesta 25a edició, quan s’acollirà espectadors d’arreu que s’aproparan a la capital de l’Anoia.

Entrades esgotades
Els espectacles de sala amb les localitats exhaurides són els següents:

Tripula dels Farrés brothers i cia.
La gran ilusión del mag Antonio Díaz
El vestit nou de la Caputxeta amb botes de la Cia. d’Espectacles Pa Sucat
El baró dels Arbres de Taaroa Teatre
Petits Prínceps de Minimumusic
Escenes d’infants d’El ballet de la princesa Rosamunda
Sol amb la Lluna de La Companyia Sgratta
Menut Cabaret de La Manofactoria
Blaumarí de Pinotxo en bicicleta (diumenge 27 a les 11:00 h)
Com gat i gos de Teatre Animal (diumenge 27 a les 11:45 h)
La màquina màgica d’Animamundi (diumenge 27 a les 16:30 h)

La Mostra dels professionals
L’activitat professional més destacada de la jornada d’avui ha estat el 5è Mercat de Projectes d’espectacles, una iniciativa creada per La Mostra d’Igualada que any rere any té més participació i ressò entre el sector.

El primer projecte presentat ha estat Alice de la companyia de dansa Thomas Noone Dance, una proposta per a quatre ballarins inspirada en Alícia al país de les meravelles de Lewis Carroll a través del llenguatge físic i dinàmic d’aquesta consolidada companyia.

A continuació Clara Xuclà ha presentat un projecte interdisciplinar a cavall entre el teatre, l’audiovisual, la música i amb el menjar com a element escènic titulat Yum Yum! Aquesta és una història per als cinc sentits que té com a protagonista una astrònoma que viu solitàriament al seu observatori. Fins un dia, quan descobreix un petit planeta blanc de dos habitants, Yum yum i la vaca Blanca.

Seguidament la Companyia de teatre Anna Roca ha explicat Tens temps?, una proposta on el protagonista Valtimor arriba d’un món llunyà buscant el temps.En el seu món, s’havia abusat massa del temps, tot havia d’anar massa depresa: els cotxes, la feina, l’escola, els jocs … fins els rellotges eren obligats a anar més depresa del que els esqueia. Si el seu món no retornava aviat al ritme pausat de la vida, es moriria.

mercat_projectes

Per la seva banda Gaia Contes musicals ha apostat per un projecte de teatre musical La Caputxeta a la Gola dels Llops, una obra inspirada en el conte clàssic que es fusiona amb la història real d’Irena Sendler, una infermera polonesa que durant la Segon Guerra Mundial va ajudar a sortir centenars de nens jueus del ghetto de Varsovia, amagats dins caixes de cartró, cistells… i un cop fora del ghetto els donava en adopció. Una versió sorprenent, divertida i plena de sensibilitat que a través de la música, de les imatges i les ombres, presenta una Caputxeta diferent.

Seguint amb els clàssics, la Companyia de Comediants La Baldufa, amb una trajectòria de 18 anys, ha presentat Pinocchio una aposta d’escenografia senzilla, versàtil i orgànica construïda a base de papers i fusa on neixerà un nen-titella. Amb escenografia molt senzilla, versàtil i orgànica, feta de papers i fusta veurem néixer un nen-titella i viurem les seves aventures que el faran evolucionar i créixer com a persona.

Finalment, la Companyia Terranegra ha tancat la presentació amb Ni piu al bosc, un espectacle musical interdisciplinari amb una banda sonora plena de matisos i detalls, interpretada per dos músics, que ens duu a un bosc on els ocells es conxorxen per crear l’Orquestra més meravellosa que hagi existit mai.

Un any més el Mercat s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura.

A més avui també s’han realitzat algunes presentacions a La Llotja per part de diferents expositors.

ActualitatVeure'n més