La Mostra d’Igualada ofereix el cap de setmana una vintena d’espectacles al carrer i esgota entrades en la majoria dels espectacles de sala

18/04/2015

  • Companyies consolidades com Comediants i la Companyia Comediants La Baldufa han presentat avui els seus darrers espectacles per a tots els públics, i L’Estaquirot Teatre i Companyia de teatre Anna Roca estrenen ‘En Jan Totlifan’ i ‘Momo’, respectivament
  • Entre els espectacles de carrer, dos d’itinerants ‘Rats’ (Campi qui pugui) i ‘Traps’ (Efímer) i altres activitats populars animen també la ciutat, com la cercavila del Cavall d’Igualada i dues cacaolatades populars

 

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ha gairebé exhaurit avui les localitats de la majoria dels espectacles programats a sala durant el cap de setmana. Tan sols els espais d’actuació amb més aforament, com el Teatre Cercle Mercantil i el Teatre Municipal l’Ateneu, disposen encara d’entrades per als passis d’aquesta tarda-vespre i de demà.

L’esgotament de la majoria de les entrades arriba just quan La Mostra s’apropia dels carrers de la ciutat, raó per la qual el públic assistent podrà continuar gaudint d’espectacles de teatre per a tots els públics durant el cap de setmana. Aquest cap de setmana hi ha una vintena d’espectacles programats al carrer i d’altres activitats obertes també a cel obert i gratuïtes, organitzades en el marc de la fira, com la cercavila del Cavall d’Igualada, dues cacaolatades populars i espectacles al Mercat de La Masuca.

El tercer dia de la fira ha estat el torn de les companyies catalanes ja consolidades que han presentat les seves darreres creacions i estrenes per a tots públics a Igualada. Així, Comediants –acompanyats per l’Orquestrina Trama– han presentat l’espectacle ‘Monts’ i la Companyia Comediants La Baldufa, el clàssic ‘Pinocchio’, tots dos espectacles destacats de La Mostra d’avui.

D’estrena estaven les també reputades Companyia de teatre Anna Roca i L’Estaquirot Teatre. La primera ha estrenat la seva particular versió de la novel·la de Michael Ende, ‘Momo’, i L’Estaquirot Teatre, ‘En Jan Totlifan’, una història sobre la importància d’aprendre a ser independent. Avui dissabte, també han estat d’estrena: Txo Titelles (‘El nou groc’), Els Radiobots (‘Els Radiobots’), Teatro Silfo (‘El Petit Príncep’), Bot Teatre (‘La Reina de les neus’) i Teatre Mòbil (‘Tot Plegat).

 

La Mostra d’Igualada al carrer

Demà diumenge tanca el programa de 4 dies de la fira una quinzena d’espectacles, d’entre els quals la meitat són al carrer. Destaquen entre ells, les propostes de circ ‘Ooups!’ de la companyia belga Cia. Jordi L. Vidal i ‘Mundos de papel’, dels granadins Vol’e Temps; a més de l’últim espectacle itinerant de la fira per a tots públics: ‘Traps’ (Efímer).

A les 19 h, Guillem Albà & The All In Orchestra posarà punt i final a la programació per a joves amb l’espectacle-concert ‘Marabunta’, mentre que Xip Xap Teatre s’encarregarà de l’espectacle de cloenda infantil de La Mostra oferint  ‘Uh! Quin cangueli’, d’estrena a La Mostra.

 

Activitat professionals

Avui s’ha clos el gruix de les activitats professionals amb el Breakfast Meeting (esmorzar per a professionals) entre programadors internacionals i una selecció de companyies catalanes programades a La Mostra d’Igualada amb voluntat de projectar-se a l’estranger.

Per primera vegada, s’ha celebrat el Dinar per a Professionals, que ha congregat més de 200 persones del sector. Durant el dia d’avui, i continuant amb les activitats dutes a terme des de l’inici de la fira, s’han succeït diverses presentacions a càrrec d’entitats i companyies vinculades a les arts escèniques, així com reunions concertades i trobades no programades que s’allargaran fins demà.

El Club dels Professionals s’estrena enguany al Kiosk de Rec. Després de l’èxit d’ahir de ‘Marabunta’, aquesta nit pren el relleu Delikatessen amb ‘Delikatessen Concert’. Aquest nou espai ha esdevingut l’indret ideal per a les trobades més informals entre els professionals acreditats.

ActualitatVeure'n més