Presentacions d'espais de residència i creació

Presentacions

Finalitzat
2023
divendres, 31 de març | 16:00 h
Durada: 60 min

Per participar en aquesta activitat és necessari estar acreditat com a professional.

Compartir

Parlarem amb els gestors i gestores d’espais de residències i creació: La Casa del Teatre Nu (Anoia), Copons inLoft (Anoia), La Cremallera (Ripollès), Cal Gras (Bages) i El Canal (Gironès). 

 

LA CASA DEL TEATRE NU

La Casa del Teatre Nu és la seu de treball de la companyia Teatre Nu i també un espai obert als artistes que vulguin trobar un lloc on desenvolupar la seva creació. Des de 2015, La Casa acull diferents projectes creatius, un extens programa de formació de públics, programacions culturals i residències de creadors.

L’any 2021, La Casa fa créixer el projecte de residència incorporant més espais de creació i tres apartaments on poder allotjar artistes de totes les disciplines. Els artistes residents tenen a la seva disposició diversos espais i serveis que presentem a continuació:

 • LA CASA · Espai cultural i de creació artística amb un acollidor teatre equipat tècnicament, un taller i sales d’assaig i reunió.
 • APARTAMENTS · Allotjaments privats amb espais compartits de convivència, trobada i assaig.
 • SERVEIS · Assessorament de producció, direcció i dramatúrgia, reportatges fotogràfics, creació de vídeos i suport en comunicació.
 • ACTIVITATS · Organització activitats; tallers, exposicions, xerrades, mostres i pre-estrenes de espectacles.

 

COPONS inLoft

inLoft és un centre de cultura i recerca contemporània situat al carrer del Mur número 30 de Copons (Anoia, Barcelona). El projecte, que s’ubica sota el paraigua de l’Associació Copons inLoft, es formalitza el mes de juny de l’any 2021, després d’una fase prèvia de converses entre veïns i veïnes per promoure l’activitat cultural al poble.  

inLoft vol contribuir a la cultura i a la recerca contemporània oferint un espai, en l’àmbit rural, on desenvolupar processos d’expressió de camps com la música, la fotografia, la narrativa, la poesia, el cinema, el teatre, la dansa, l’escultura, el dibuix, el gravat o la pintura, entre altres.

 

LA CREMALLERA

La Cremallera, residència de creació artística. La Cremallera és un equipament cultural dedicat a la residència, creació, formació i exhibició de projectes artístics ubicat a Ribes de Freser. Un espai que contribueix a la dinamització cultural del territori gironí, en especial al pirineu oriental i que vol crear un enllaç entre artistes d'arreu i l'entorn de la Vall de Ribes. Aquest projecte és promogut pels artistes i creadors Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso, que formen part de Mambo Project.

 

CAL GRAS

A Cal Gras portem implícit escoltar tant a l’artista com al territori per tal de facilitar un diàleg. 

Som Residència d’Artistes: 

 • Amb seu a Avinyó (Catalunya Central), des del 2008 a Cal Gras hem acollit al voltant de 600 residències i ofert acompanyament per artistes en un entorn familiar i proper. Aquests residents o companyies han sigut de procedencies diverses: Brasil, Mèxic, Argentina, França, Anglaterra, Holanda, Estats Units, Nova Zelanda…

Som Xarxa de Pobles Creatius: 

 • També, col·laborem amb programadors culturals de les poblacions veïnes amb qui hem creat la Xarxa de Pobles Creatius. Aquesta iniciativa compta ja amb tretze municipis de 3 comarques diferents els quals donen suport a la creació mitjançant la seva programació, difusió, suport econòmic i cessió d’equipaments.

Som impulsores de: 

 • Testimoni Escènic. Projecte que ofereix residències gratuïtes de suport a la creació per a propostes escèniques o musicals a canvi de ser progamats dins el Circuit de Preestrenes de la Xarxa de Pobles Creatius els mesos d’abril i maig. 
 • TEST, un festival d’arts intenses, de prop i curta durada que s’inicia al juliol a Avinyó i té continuïtat a la Xarxa de Pobles Creatius durant els mesos d’octubre i novembre. 
 • Art i territori, residències d’arts visuals que propicien diàlegs entre artistes, creadores i el territori proper.

Som co-productors de projectes amb artistes i institucions del territori: 

 • El projecte educatiu ProCrea organitzat amb l’Ajuntament d’Avinyó i l’IE Barnola amb el repte d’encomanar a l’alumnat el poder transformador dels processos creatius i els seus valors com a eina de creixement, connexió i d’aprenentatge significatiu. 
 • La Caixa de Vidre, col.lectiu de creadors que ofereix projectes participatius per a la cohesió social on tracten la part creativa des d’una mirada transformadora, conscient, humana, tendra…
 • Orografies, projecte artístic d’Eva Salvador Terrones, artista i educadora en arts visuals. En aquest projecte realitza una aproximació a la memòria històrica des de les vivències personals de persones majors de noranta anys. Il·lustracions en forma de retrat orogràfic que marca vides viscudes. 

 

EL CANAL

El Canal és un Centre de Creació d’Arts Escèniques especialitzat en les arts vives i amb una mirada centrada en la comunitat d’artistes vinculats a la vida cultural gironina i saltenca. Situat a La Factoria Cultural Coma Cros de Salt, el centre es posa al servei de la comunitat professional i escènica local i global per acollir tota classe de formes artístiques, disciplines creatives, pràctiques experiencials i processos experimentals.

Vol ser un espai d’intercanvi entre professionals i artistes i un lloc de trobada per a la multiplicitat de perfils artístics i de disciplines del món escènic, posant una atenció especial a la dramatúrgia i al circ. Sempre des d’una consciència social local, el centre es mou pel treball en xarxa amb altres entitats del sector i del territori i aspira a convertir-se en un equipament de referència del nord de Catalunya i del sud d’Europa.

Divendres
31
mar
Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...
La Llotja 2022-10
Finalitzat
2023
Primer cafè a la Mostra
Trobada informal
Del dj. 30.03.23 al ds. 01.04.23 | 15:30 h
La Llotja (Encavallades del Museu de la Pell)
La Llotja durant el Vermut PRO
Finalitzat
2023
Vermut PRO
Patates, olives i conversa
Del dj. 30.03.23 al ds. 01.04.23
La Llotja (Encavallades del Museu de la Pell)
'Com catalogar per edats els espectacles?', activitat professional de la Mostra Igualada 2022 | © Mireia Guilella. Mostra Igualada.
Finalitzat
2023
Presentacions d'Assistej, de la TTP i de la Mostra Mestra
Presentacions
ds. 01.04.23 | 12:00 h
La Llotja (Encavallades del Museu de la Pell)