1a Viquimarató d’arts escèniques per a infants i joves

Enguany, per commemorar el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut (20 de març), Mostra Igualada i l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsarem la 1a Viquimarató d’arts escèniques per a infants i joves amb l’objectiu de millorar la qualitat del contingut i les referències dels articles a la Viquipèdia sobre aquesta temàtica.

La viquimarató se celebrarà en línia entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la Setmana Mundial del Teatre (que culmina el Dia Mundial del Teatre, 27 de març) i quan faltaran tan sols unes setmanes per la celebració de la 33a edició de Mostra Igualada.

La convocatòria s’adreça a totes aquelles persones que tinguin ganes d’aportar voluntàriament el seu granet de sorra per ampliar la cobertura enciclopèdica en l’àmbit de l’escena infantil i juvenil.

La iniciativa compta amb el suport d’Amical Wikimedia, que oferirà una formació en línia per aprendre a editar a la Viquipèdia. La sessió es farà el divendres 18 de març, a les 15:30h, a través de la plataforma Zoom i la inscripció (gratuïta) es pot formalitzar aquí fins a una hora abans.

És molt recomanable participar a la formació tant si no es té experiència com a editor wiki –ja que tota la informació que es vulgui publicar ha d’estar referenciada en llibres, premsa, pàgines web avalades, etc. i es detallarà com fer-ho–, com també per tal de definir els articles a crear o millorar (consulta'ls aquí) i treure el màxim suc a la viquimarató.

La Mostra i TTP s’ocuparan d’aquesta cerca prèvia i conviden a tothom qui ho vulgui a ampliar-la, així com a aportar imatges i cartells per complementar la divulgació.

Durant els dies de la viquimarató, es convida a tothom a compartir els continguts publicats a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #viqui20M.

Per a més informació es pot escriure un correu a info@mostraigualada.cat.